İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” Projesi kapsamında, Tire’de 66 organik incir üreticisine 1.
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” Projesi kapsamında, Tire’de 66 organik incir üreticisine 1.500 adet kerevet dağıtıldı. %50 hibeyle hayata geçirilen proje, kuru incirde aflatoksin ve okratoksin oluşumunu önleyerek sağlıklı kurutma süreçlerini desteklemeyi hedefliyor.
Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığının %50 hibesiyle İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” Projesi kapsamında kerevet dağıtım töreni Tire’de düzenlendi.
Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen törene İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eda Özden, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı. Törende, organik incir üretiminde kullanılan 1.500 adet kerevet, toplam 66 organik incir üreticisine teslim edildi.
Tire, 54 bin 200 dekar incir üretim alanı ve 10 bin ton civarındaki kuru incir üretimiyle İzmir’in önemli tarım merkezlerinden biri konumunda. İlçe, 423 üreticinin 13 bin 230 dekar alanda organik incir üretimi yapmasıyla İzmir’in organik incir üretiminde ilk sırada yer alıyor. Proje sayesinde, 2025 yılında bu kerevetler kullanılarak organik incirlerin sağlıklı kurutulması ve aflatoksin ile okratoksin risklerinin önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Tire, incir üretiminde sadece İzmir’in değil Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biridir. Organik üretim yapan üreticilerimize verdiğimiz bu destekle, uluslararası standartlarda kaliteli ürünler elde edilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Organik tarımın yaygınlaştırılması ve üreticilerimizin gelirlerinin artırılması bizim en temel önceliklerimiz arasında yer alıyor. Kerevetlerin, özellikle kurutma süreçlerinde daha sağlıklı ürünler elde edilmesine büyük katkı sağlayacağını biliyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm üreticilerimize bol kazançlar diliyorum.”
İl Müdürü Şahin törenin ardından üreticilerle sohbet etti.
Üreticiler, kerevetlerini teslim alırken proje kapsamında sağlanan desteklerin üretime sağlayacağı katkılar konusunda da bilgilendirildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı