Akbank ve TurkishWIN Girişimci Kadınların Yanında: BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı İkinci Dönemi Başlıyor

Akbank ve TurkishWIN iş birliğiyle gerçekleşen BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı’nın ikinci dönemi başlıyor.

Akbank ve TurkishWIN Girişimci Kadınların Yanında: BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı İkinci Dönemi Başlıyor
Yayınlama: 05.11.2024
9
A+
A-

Akbank ve TurkishWIN iş birliğiyle gerçekleşen BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı’nın ikinci dönemi başlıyor. 1 milyon TL üstü cirosu olan girişimci kadınların katılabileceği programa, 15 Kasım 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.  Program kapsamında 100 girişimci kadın, işlerini geleceğe taşımalarına yardımcı olacak bilgi, deneyim ve uzman ağından faydalanacak.

 

Akbank’ın destekleriyle gerçekleşen ve TurkishWIN’in öncülüğünde yürütülen BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı’nın ikinci dönemi için başvurular alınmaya başlandı. 1 milyon TL üstü cirosu olan tüm girişimci kadınlara açık olan programa, 15 Kasım 2024 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor.

 

Girişimcilik ekosisteminin gelişimine aktif katkı sağlayan 20 program paydaşı tarafından desteklenen ücretsiz programda 100 girişimci kadın, 100 mentörden bire bir mentörlük desteği alarak potansiyellerini keşfetme, sürdürülebilir iş modelleri oluşturma ve girişimlerini büyütme imkanı bulacak. Mentörler, altı ay boyunca girişimcilerin ihtiyaçlarına özel rehberlik sunarak iş planlarını geliştirmelerine, stratejik kararlar almalarına ve karşılaştıkları zorlukları aşmalarına destek olacak. Girişimci kadınlar aynı zamanda genişleyen profesyonel ağları aracılığıyla iş birliği fırsatlarını değerlendirme ve potansiyel yatırımcılarla tanışma imkanı elde edecek. 

 

Programda, “Finansman Sağlama ve Finansal Planlama”, “Kriz ve Büyüme Yönetimi” gibi kritik konuların yanı sıra, teknoloji araçları ve dijital dönüşüm, takım motivasyonu ve insan yönetimi, yeni ürün geliştirme, iş modeli iyileştirme, stratejik planlama ile satış organizasyonu ve yönetimi gibi başlıklar da kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Ayrıca, “Yeni Pazarlara Erişim” modülü kapsamında, ihracat, uluslararası pazarlarda temsiliyet, e-ticaret, iş geliştirme, pazarlama stratejileri, planlama ve süreç yönetimi gibi konular derinlemesine incelenecek. Bu geniş yelpaze, katılımcılara iş dünyasında daha etkili ve sürdürülebilir stratejiler geliştirme fırsatı sunacak.

 

Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) iş birliğiyle geliştirilen Finansal Sağlık ve Kapsayıcılık Taahhüdü’nün kurucu imzacısı olan Akbank’ın ulusal ve uluslararası çapta verdiği taahhütlerle kadınların iş ve girişimcilik dünyasındaki çalışmalarını desteklediğini belirten Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, sözlerine şöyle devam etti; “Akbank olarak KOBİ’lerin büyüme ve gelişim yolculuklarında yanlarında olmayı, onların finansal sağlığını güçlendirmeyi ve dijitalleşme süreçlerinde rehberlik etmeyi kendimize misyon edinmiş bir bankayız. Girişimci kadınların ve liderlerin de kariyer gelişimlerini ve eşit fırsatlarla iş dünyasında yer almalarını çok önemsiyoruz. Bugün TÜİK iş gücü istatistiklerine baktığımızda ülkemizde çalışabilir yaşta 33 milyon kadın bulunuyor ancak sadece 11 milyonu iş gücüne katılmış durumda. Yani burada aslında büyük bir potansiyele sahibiz. Aynı şekilde Türkiye’de kadınların yüzde 40’ının girişimcilik yönünde bir eğilimleri olduğunu görüyoruz ancak burada da her 100 kadından sadece 14’ü girişimci oluyor. Bu nedenle ülkemizde kadın istihdamını ve girişimci kadın sayısını artırmak büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, ülkemizde fırsat eşitliğine ve sürdürülebilir kalkınmaya destek sunma hedefiyle hayat bulan BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programımızın ilk dönemini başarıyla tamamladık ve ikinci dönemin başvurularını açtık. Programımız, girişimci kadınların tüm ihtiyaçlarına yönelik özel bir deneyim paylaşım programı niteliğinde. Girişimcilik ekosisteminin paydaşlarının aktif katılımı ve desteği ile zenginleşen programımız, geri bildirimler ve öğrenimler ile sürekli gelişiyor. İkinci döneme katılacak girişimci kadınları da heyecanla bekliyoruz. Akbank olarak girişimci kadınların desteklenmesi ve güçlendirilmesi konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz.”

 

TurkishWIN kurucusu Melek Pulatkonak ise “Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2024 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre, cinsiyet eşitliği yavaş yavaş ilerliyor. Mevcut ilerleme hızıyla gidilirse küresel anlamda tam eşitlik için 134 yıla ihtiyaç var – ki -bu tahmin Türkiye için çok daha ileride bir tarih. 2023 yılında 146 ülke arasında 129. sıradan 127. sıraya gelen Türkiye’nin önünde ve 126. sırada Suudi Arabistan var – bir yılda 5 sıra atlayan Suudi Arabistan. İşte fırsat eşitliğini sağlamak ve benzer sıçramalarla ilerleyebilmemiz için, sivil toplum kurumları ve özel sektör işbirliklerine çok ihtiyacımız var. BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programımız, bu tür güç birliklerine örnek bir program. Akbank desteğiyle hayata geçen BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı’na girişimcilik ekosisteminin öncülerinden 20 sivil toplum kuruluşu, 100 gönüllü mentor ve birinci dönemi tamamlayan mentilerimiz destek veriyor. Birlikte ve iş birlikleriyle uzakta görünen hedefleri yakınlaştıracağız.” şeklinde konuştu.

 

BinYaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı; Arya Kadın Yatırım Platformu , Ankara TEKMER, Antalya TOBB, DEİK – Türkiye, EBRD, Ege İhracatçılar Birliği EİB, Endeavor Türkiye, Kadir Has Üniversitesi Silivri Teknopark, KAGİDER, GYİAD Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği, IZIKAD, TİM Wings, TÜBİTAK, TÜSİAD, TÜRKONFED – Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Van Teknokent, Viveka, Women in Games ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği katkılarıyla gerçekleşiyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.