Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası işbirliğinde düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 48.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası işbirliğinde düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 48. Kolokyumu, “Yıkım, Yaşam, Şehircilik” temasıyla başladı. Kolokyumda, 7-9 Kasım tarihleri arasında kentleşme ve şehircilik konularını kapsamlı oturumlar ve panellerle ele alınacak.
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Yıkım, Yaşam, Şehircilik” temalı 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 48. Kolokyumu’nun açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Sert, Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük, Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlileri, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve farklı şehirlerden mimarlık fakültesi öğrencileri katıldı.
UZUN VADELİ VİZYONER BAKIŞ AÇISI GEREKLİ
Kolokyumun açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Sert, 6 Şubat depremine vurgu yaparak, bu olayın şehirlerin dayanıklılığı ve planlama süreçlerinde bir dönüm noktası olduğunu ve gelecekte benzer felaketlerin önlenmesi için uzun vadeli ve katılımcı bir şehircilik anlayışının gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, depremin sadece fiziksel değil, toplumsal olarak da derin izler bıraktığını ifade etti. Gelecekteki risklere karşı şehirleri koruyacak uzun vadeli ve vizyoner bir bakış açısının benimsenmesi gerektiğinin altını çizen Osman Sert, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Muhittin Böcek’in “planlı, kurallı, kimlikli kent” vizyonu doğrultusunda bu konudaki çalışmalarına devam ettiğini aktardı.
ANTALYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük de her yıl farklı bir şehirde gerçekleştirilen kolokyuma bu yıl Antalya’nın ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Kentlerimizin, fiziksel ve sosyal yapısını derinlemesine tartışmak için önemli bir fırsat yakaladık. Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” dedi.
EL ELE İNŞA EDECEĞİZ
Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Kaynakcı Elinç ise kolokyumda yıkım, yaşam şehircilik temasının her yönüyle tartışılacağını ve elde edilen çıktıların şehirlerin geleceğine yön vereceğini belirtti. Elinç, “Son yıllarda yaşanan yıkımlardan, insanlar kadar şehirlerimiz de çok etkilendi. Şimdi bize düşen, yaşamı tekrardan doğru kurgulamak. Yaşamı, tüm meslek grupları, bilim insanları ışığında, el ele ve demokratik şekilde inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı